1. Maslinovo ulje 
Maslinovo ulje je namirnica koju konstantno morate imati u svojoj kuhinji. Osim što je ukusno, izuzetno je bogato polifenolima - antioksidantima koje čuvaju vaše krvne sudove čineći ih fleksibilnim - što pomaže održavanju normalnog krvnog pritiska.
2. Đumbir
Đumbir može biti zaslužan za vrlo pozitivne efekte kada je opšte stanje organizma u pitanju. Ova izuzetno korisna namirnica ima antiinflamatorna svojstva, pomaže u snižavanju šećera u krvi i umanjuje rizik za nastanak srčanih bolesti.
3. Banane
Banane su bogate vlaknima i antioksidantima. Pogodne su za zdravlje digestivnog trakta, pomažu u održavanju dijeta i redukciju telesne težine. Banane su odličan izvor kalijuma koji je vrlo značajan kada je zdravlje srca u pitanju, a posebno za održavanje normalnog krvnog pritiska.
4. Jabuka
Jabuke su bogate vlaknima koji su dobri u snižavanju holesterola. Takođe sadrže i polifenole koji se dovode u vezu sa snižavanjem visokog krvnog pritiska.
5. Sok od cvekle
Sok od cvekle je izuzetan kada je snižavanje visokog krvnog pritiska u pitanju. 
6. Borovnica
Skoro svi sastojci u borovnici su izuzetno blagotvorni kada je zdravlje srca u pitanju. Borovnice sadrže antocijan koji krvne sudove čine fleksibilnim. 
7. Smokva
Smokve su super hrana bogata kalijumom, mineralom koji je vrlo bitan za snižavanje visokog pritiska. Takođe, sadrži rastvorljiva vlakna koji su korisni za digestivni trakt i varenje.
8. Brokoli
Brokoli je na više načina zaslužan za dobro zdravlje vašeg srca. Osim što snižava krvni pritisak, istraživanja su pokazala da redovna konzumacija brokolija snižava nivo lošeg holesterola. Ovo je super hrana prepuna vitamina i minerala.
9. Badem
Badem je bogat magnezijumom koji dokazano pomaže u snižavanju visokog krvnog pritiska. Grickanje ovog orašastog voća pomaže i u snižavanju lošeg holesterola.
10. Nar
Plod nara sadrži semena koja su bogata vitaminima, mineralima i vlaknima. Nar je voćka koja ima antibakterijsko i antivirusno dejstvo . Redovna konzumacija soka od nara pomaže u snižavanju krvnog pritiska.